عوارض صادراتی مشکلات تولید را زیاد کرده است
عضو هیات مدیره صنف فروشندگان آهن و فولاد و فلزات تهران از رقابت دامپینگ فولادی ترکیه و هندوستان در برابر چین و روسیه طی دو هفته اخیر خبر داد.
به گزارش رستاپاد محمدصادق چیت در ارتباط با تشکیل کنفدراسیون فولاد اظهار داشت: خبر افزایش تعرفه صادراتی در صنعت فولادی توسط وزیر صمت در روز ۲۷ فروردین ماه امسال اعلام شد و چند روز پس از آن، عوارض صادراتی در این حوزه از ۸ درصد به ۱۸ درصد تغییر پیدا کرد.
وی با اشاره به اینکه فعالان حوزه فولادی پس از یکی دو ماه رفت و آمد در وزارت صمت توانستند به کاهش عوارض صادراتی دست یابند: افزود: در این میان ایران در این بازه زمانی، حدود ۵۰ درصد بازار صادراتی خود را از دست داد.
عضو هیات مدیره صنف فروشندگان آهن و فولاد و فلزات تهران با بیان اینکه دلایل از دست رفتن بازار صادراتی ایران در حوزه فولاد رقبای است،گفت: یکی از دلایل مهم این اتفاق وجود کشور روسیه و چین بود که محصولات فولادی خود را زیر قیمت جهانی میفروختند، به گونهای که تا قبل از این اتفاق، میلگرد در بازار جهانی ۷۰۰ دلار به فروش میرفت و در حال حاضر این میزان به ۵۰۰ دلار رسیده است.
عضو هیات مدیره صنف فروشندگان آهن و فولاد و فلزات تهران عنوان کرد: از طرفی با توجه به تحریمها، در صادرات محصولات فولادی و ورود ارز به کشور آشفتگی و تنشهایی به وجود آمده که در چنین شرایطی میتوان گفت تشکیل کنفدراسیون فولاد تأثیر و دلیل موجهی آن ندارد.
چیت ساز با اشاره به تصمیمات ۷ گانه فولادیها عنوان کرد: مصوبه ۷ گانه در صنعت فولاد به مرور در حال اجرا است. وی در ادامه گفت: خوشبختانه در سال ۱۴۰۰ با وجود دوران اپیدمی کرونا و رکود در بازار جهانی فولاد، از ۳۲ میلیون تن فولاد تولید شده، ۹ میلیون تن صادر و ۲۳ میلیون تن آن در داخل کشور مصرف شد و در حال حاضر افق ۱۴۰۴ تولید فولاد ایران در حدود ۴۰ میلیون تن برآورد شده است