یارانههای انرژی بزرگترین موانع پیادهسازی در صنایع ایران محسوب میشود
یک فعال اقتصادی از بزرگترین موانع پیاده سازی یارانه های انرژی در صنایع ایران خبر داد.
به گزارش رستاپاد یک فعال صنعتی اظهار داشت:دستیابی به حداکثر ظرفیت تولیدی به دلیل دسترسی به منابع اولیه مانند سنگ آهن و انرژی ارزان از جمله گاز و برق در دسترس و یارانهای، در برنامهریزی طرح جامع فولاد کشور، موضوع بسیار مهمی است.
وی با اشاره به اینکه علاوه بر این دغدغه سیاستگذار و مدیران ارشد بنگاههای اصلی صنعت فولاد دسترسی به زیرساخت مناسب، مواد اولیه است، افزود: توازن در زنجیره ارزش در صنعت وجود دارد اما نگاه کشور به این زنجیره کاملا اقتصادی و سیاسی است.
این فعال صنعتی عنوان کرد: تجربه کشور ترکیه در نبود مواد اولیه یا کشورهای شرق آسیا در نبود منابع انرژی ارزان، نشان میدهد تکیه بر این مزیتها، نه تنها ارزشآفرینی ویژهای برای صنعت فولاد ایران نداشته، بلکه در برخی از موارد موجب اتهام زنی به دامپینگ ازسوی کشورهای منطقه و اروپایی و ممنوعیت صادرات فولاد کشور شده است.
وی بیان کرد: موافقت نکردن وزارت صمت با واردات ماشینآلات و تجهیزات معدنی در سالهای گذشته، موجب برهم خوردن مکانیزم عرضه و تقاضا در این بخش و افزایش چندین برابری قیمتها شده است.
این فعال صنعتی با اشاره به اینکه در حال حاضر اطلاعات مربوط به ۳۷ هزار دستگاه ماشینآلات معدنی روی سامانه کاداستر ثبت شده است، تصریح کرد: بررسیهای میدانی نشان میدهد که از این تعداد، دستکم ۱۵ هزار دستگاه از رده خارج است.
وی ادامه داد: برآوردها نشان میدهد که بخش معدن کشور به دستکم ۱۷ هزار دستگاه ماشینآلات نو نیاز دارد که از این تعداد، ۱۴ هزار و ۵۰۰ دستگاه نیاز معادن کوچک مقیاس است.