در حوزه معدن چه می گذرد
موقعیت کشور ایران با توجه به دارا بودن منابع معدنی بسیار استراتژیک و حساس است.
همانطور که میدانیم ایران با دارا بودن ۳۷ بیلیون تن ذخایر کشف شده، ۵۷ بیلیون تن ذخایر بالقوه و حدود ۶۸ نوع ماده معدنی غیرنفتی بسیار غنی است.
از طرفی ایران از نظر ذخایر گاز طبیعی، نفت، آهن، زغال سنگ و روی نیز جزو کشورهای غنی به شمار میرود.
موقعیت کشور ما در منطقه بسیار حساس است و با وجود به تحریمها و شرایط اقلیمی و همچنین منابع بسیار سبب شده، تا بسیاری از کشورها نگاه و حساسیت خاصی نسبت به آن داشته باشند.
در چنین شرایطی معدن داری و کار معادن در حساس ترین زمان ممکن قرار دارد و در حال حاضر دولت تمام قد از این صنعت حمایت می کند.
مشکلاتی از قبیل مالیات، واردات ماشین آلات مدنی، محیط زیست، سختی اکتشافات، گرفتن مجوزهای مختلف برای برداشت از معادن و غیره سبب نارضایتی بسیاری از دست اندر کاران در این صنعت شده است.
در حال حاضر دولت و صنایع معدنی با توجه به اهمیت و صرفه اقتصادی در معادن به این سمت سوق پیدا کرده اند.
اما فعالان معدنی حق ندارند برای اینکه معدنی را به بهرهبرداری برساند یا با روش استخراج معدن، محیط زیست و منابع طبیعی را به خطر بیندازد.
وزارت صنعت، معدن و تجارت به عنوان نماینده دولت، و متولی حوزه معدن و نیز مجلس شورایاسلامی بهعنوان قوه قانونگذار کشور باید بیشتر از نظرات فعالان میدانی بخش معدن استفاده کنند.
متاسفانه در کمیسیون صنایع و معادن مجلس _که تخصصی ترین بخش قانونگذاری مجلس در این حوزه است- حتی یک نفر متخصص بخش معدن یا دارای سوابق مرتبط با بخش معدن حضور ندارد.
از طرفی با بررسیهای انجام شده در یک ماه گذشته باید گفت بیشترین اخبار مربوط به حوزه معدن و استخراج مواد معدنی بوده است اما به طور کلی هنوز هدف گذاری دولت بر روی معدن و استراج مشخص نیست.
پس باید منتظر بود تا مشخص شود که در حوزه معدن چه چیزی رخ میدهد.
گروه خبری رستاپاد